Wat is cupping nou precies?

In het westen wordt cupping therapie of massage gebruikt als een intensieve manier om spierknopen te ontspannen.

Bovenop een spierknoop wordt een cup geplaatst die vacuüm wordt gezogen. Vervolgens kunnen we de cup op een punt laten staan waardoor je heel specifiek op een knoop werkt (triggerpoint) OF we bewegen de cup over de huid waardoor het bindweefsel losgemaakt wordt.

Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door de reflexwerking komt het spiergebied tot ontspanning.

Afvalstoffen

Daarnaast worden afvalstoffen beter afgevoerd. Door het bindweefsel te prikkelen worden de fibroblasten -hele nuttige cellen in de huid- aangezet tot aanmaak van collageen en elastine. Deze twee zorgen weer voor de stevigheid van de huid. Hoe beter de doorbloeding hoe beter de kwaliteit van het collageen en elastine en dus hoe steviger de huid wordt.

Voor het lichaam wordt cupping vooral ingezet bij het behandelen van cellulitis. De huid van de benen zal beter doorbloed worden waardoor de structuur van de huid minder bobbelig wordt en de huid steviger aanvoelt.

Cups voor eigen gebruik

Last van cellulitis of wil je een stevigere huid? Masseer dan elke dag de probleemplekken ongeveer 8 minuten, na enkele dagen merk je al dat de huidstructuur verandert. Masseer met de PUURR Intense Body Oil in deze olie zitten o.a. menthol kristallen: deze verkoelen de huid werkt op de doorbloeding en stimuleert verbranding.

Cuppen van het gezicht

Met het cuppen van het gezicht stimuleren we de productie van collageen en elastine, verbeteren we de doorbloeding waardoor de huid steviger wordt, poriën worden dieper gereinigd en werkstoffen van de dag/nachtcrème worden beter opgenomen.

Thuis kunt u ervoor kiezen om een gezichtsreiniging te doen met cups of een massage meer een vitamine C facial oil.

In de salon is er een Cupping Ritueel waarbij de cups worden gebruikt bij de reiniging en gezichtsmassage.

In de salon is een cupping pakket voor thuis te koop voor zowel lichaamscupping als gezichtscupping.

Prijs: €30,00
Duur: 30 min